Max won advies in bij oud-PSV'er: 'Heeft met mijn vader gespeeld bij 1860 München'

Max won advies in bij oud-PSV'er: 'Heeft met mijn vader gespeeld bij 1860 München'

Gepubliceerd: donderdag 3 september 2020 om 07:15do 03-09-2020 om 07:15

Philipp Max heeft eerst advies ingewonnen, alvorens de keuze te maken om voor PSV te gaan voetballen volgend seizoen. De vader van de Duitse verdediger speelde in het verleden samen met Gerald Vanenburg en heeft de oud-PSV'er gevraagd naar de Eindhovense club.

"Mijn vader heeft vroeger samen met Gerald Vanenburg bij 1860 München gespeeld. Die twee hebben elkaar gesproken over mijn mogelijke overgang naar de Eredivisie", geeft PSV-aanwinst Max aan in gesprek met het Algemeen Dagblad

Max staat in Duitsland bekend als een aanvallende back. "Het is wel zo dat ik soms op wat offensievere posities heb gespeeld. Dan kom je vaker in de positie om te scoren. Of dat bij PSV ook lukt? We gaan proberen zoveel mogelijk goals te maken, maar op mijn plek is het wel het belangrijkste om doelpunten eerst te voorkomen."

De Duitse verdediger geeft aan dat hij bij een grote Nederlandse club terechtkomt, die er ook in Duitsland goed opstaat. "PSV is een club die in Duitsland naam en faam heeft, grote spelers heeft voortgebracht en veel heeft gewonnen. Nu is er een jong team, dat een aantal ervaren spelers kan gebruiken. In die groep krijg ik ook een rol om jonge ploeggenoten te helpen, hebben we besproken. Van nature zou ik dat al doen, omdat ik het belangrijk vind om talenten te helpen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws