'Donny van de Beek is niet de aankoop waar iedereen op heeft gewacht'

'Donny van de Beek is niet de aankoop waar iedereen op heeft gewacht'

05-09-2020 19:19 Laatste update: 19:44
89

Donny van de Beek is niet de aankoop waar de fans van Manchester United op zitten te wachten. Dat is althans de mening van Michael Gray, voormalig jeugdspeler van The Mancunians. Van de Beek maakte deze week voor 39 miljoen euro de overstap van Ajax naar Engeland.

Gray noemt het 'een grote verrassing' dat Manchester United voor Van de Beek is gegaan, terwijl er in zijn ogen nog geen topspeler gehaald is. "Hij is niet de topaankoop waarvan ik dacht dat Manchester United hem als eerste zou halen", zegt Gray tegen talkSPORT. "Hebben ze hem wel nodig? Als je het me halverwege het seizoen had gevraagd, had ik ja gezegd. Matic had het lastig, Fred zat niet tegen het eerste elftal aan en McTominay liep een vervelende blessure op."

"Maar nu is Matic geweldig, Fred maakt stappen, al is hij niet geschikt om met Man United de toekomst in te gaan, en McTominay komt terug. Ze hebben Van de Beek voor die positie gehaald. Hij is 23, scoorde het afgelopen jaar tien keer, hij is 1,85 meter en een erg goede aankoop...als back-up. Het verrast me heel erg. Dat is hoe het voetbal tegenwoordig in elkaar zit. Ze kopen een speler voor veertig miljoen euro."

"Ik denk dat de eerste aankoop van Manchester United iemand moet zijn waar iedereen het over heeft, een topaankoop als Sancho. Iemand die ze van plek drie naar plek één kan krijgen. Van de Beek zal als aanvallende middenvelder niet veel veranderen aan Manchester United. Ik vind het een goede aankoop, maar hij is niet de aankoop waar iedereen op heeft gewacht."