Tuchel zit met probleem bij PSG en mist zeven sleutelspelers tegen RC Lens

Tuchel zit met probleem bij PSG en mist zeven sleutelspelers tegen RC Lens

09-09-2020 23:47
31

Paris Saint-Germain moet het tijdens de Ligue 1-wedstrijd tegen RC Lens doen zonder zeven sterkhouders. Neymar, Kylian Mbappé, Ángel Di María, Keylor Navas, Mauro Icardi, Marquinhos en Leandro Paredes moeten het duel vanwege corona laten schieten.

De zeven spelers van de Franse kampioen testten allemaal positief op het coronavirus. De regel dat een Ligue 1-wedstrijd wordt afgelast als er drie of meer spelers positief testen, werd vorige week vrijdag afgeschaft. Nu geldt dat er minimaal twintig van de dertig selectiespelers beschikbaar moeten zijn. De wedstrijd tussen Lens en PSG gaat dus gewoon door.

De kans is groot dat de PSG-spelers het virus op hebben gelopen in Ibiza, waar ze alle zeven op vakantie zijn geweest. "De groep was bij elkaar", geeft trainer Thomas Tuchel aan op een digitale persconferentie, geciteerd door L'Equipe. "Dat is natuurlijk ook een kracht, dat ze veel dingen samen doen. Maar nu zijn we ernstig in het nadeel", aldus Tuchel.

De Duitse oefenmeester denkt dat het een zware wedstrijd gaat worden tegen Lens. "Het is belangrijk dat we de wedstrijd serieus nemen, maar de mensen moeten niet al te veel van ons verwachten." Het ontbreken van de sleutelspelers biedt mogelijk kansen voor Xavi Simons (17). Hij zit wél bij de wedstrijdselectie voor het duel, evenals een aantal andere talenten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie