Veronica Inside is terug: eerste aflevering na racisme-rel geen kijkcijferkanon

Veronica Inside is terug: eerste aflevering na racisme-rel geen kijkcijferkanon

12-09-2020 10:27 Laatste update: 12:22
112

Vrijdagavond was het weer zover: de eerste aflevering van Veronica Inside na de veelbesproken 'racisme-uitzending'. Een echt kijkcijferkanon werd het niet, maar er was voldoende belangstelling voor het praatprogramma. 

Gemiddeld 769.000 mensen schakelden vrijdagavond in voor de eerste aflevering sinds het veelbesproken incident rondom Johan Derksen en rapper Akwasi, maakt Stichting Kijkonderzoek zaterdag bekend. Derksen maakte een grap over de rapper, die bij veel mensen in verkeerde aarde viel. Adverteerders haakten af en het einde van het praatprogramma leek lange tijd in zicht. 

Met een gemiddelde van 769.000 kijkers blijft Veronica Inside ver achter op het NOS Journaal van 20.00 uur, dat gemiddeld 1.593.000 kijkers trok. Op het beste moment keken er 1.357.000 mensen naar Veronica Inside. 

"Ik heb er alles aan gedaan om weg te gaan. Ik heb voorgesteld om met Hélène Hendriks verder te gaan, maar dat was niet bespreekbaar, en heb ook voorgesteld om Wim Kieft op mijn plaats te zetten. Ik vond dit programma een beetje ongeloofwaardig en vond dat jij als presentator dit format verraden hebt", gaf Derksen eerder al aan, doelend op presentator Wilfred Genee.