De Boer voorziet terugval AZ: Daar hoef je geen rekenwonder voor te zijn

De Boer voorziet terugval AZ: "Daar hoef je geen rekenwonder voor te zijn"

12-09-2020 16:15 Laatste update: 16:19
118

Ronald de Boer ziet Ajax als dé favoriet voor het komende Eredivisie-seizoen, vertelt hij aan VoetbalPrimeur. AZ legde de Amsterdammers vorig seizoen het vuur aan de schenen, maar wordt ditmaal minder hoog ingeschat door de FOX Sports-analist.

Ajax zwaaide met Joël Veltman, Donny van de Beek en Hakim Ziyech drie bepalende spelers uit, maar is er volgens De Boer niet zwakker op geworden. "Als ik Mohammed Kudus en Antony zie, daar zit wel heel veel voetbalkwaliteiten in", aldus de 67-voudig Oranje-international, die ook fan is van Ryan Gravenberch. "Met die drie aantrekkelijke spelers denk ik dat Ajax ook nu weer de grote kanshebber op de titel is."

AZ heeft de ploeg bij elkaar kunnen houden, maar heeft ook een weinig overtuigende voorbereiding achter de rug, vindt De Boer. "Daar hoef je geen rekenwonder voor te zijn. Ze hebben een hele slechte voorbereiding gedraaid. Met héél veel mazzel de volgende ronde in de Champions League bereikt, tegen Viktoria Plzen. Misschien kopen ze nog spelers (vrijdag werd de Zweed Jesper Karlsson vastgelegd, red.). Maar de selectie is zó dun: als het even niet gaat of ze zijn uit vorm, dan kun je heel weinig wisselen."

De Boer slaat Feyenoord dan ook hoger aan dan AZ. "Ik hoop natuurlijk dat AZ zo lang mogelijk meedoet, maar ik denk dat ze teleur gaan stellen. Heel veel clubs gaan er ook rekening mee houden: we spelen nu tegen een topteam."

Bekijk hier ons volledige item met Ronald de Boer: