Van Gelder heeft contact en doet onthulling: Bosz had 'ja' gezegd tegen Oranje

Van Gelder heeft contact en doet onthulling: Bosz had 'ja' gezegd tegen Oranje

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 21:24zo 20-09-2020 om 21:24

Peter Bosz is benaderd door de KNVB, maar niét met de vraag of hij bondscoach van het Nederlands elftal wil worden. Dat stelt Jack van Gelder, die contact heeft gehad met de trainer van Bayer Leverkusen.

"Ik heb met Peter Bosz gesproken, want ook met zijn naam schermt de KNVB", begint Van Gelder bij Rondo. Deze week lekte uit dat de voetbalbond na een afwijzing van Bosz en Frank Rijkaard bij Frank de Boer is uitgekomen. De gesprekken met de beoogde bondscoach zitten in de afrondende fase.

Volgens Van Gelder is er bij Bosz echter geen sprake van een afwijzing. "Hij heeft letterlijk tegen mij gezegd: ik ben gevraagd of ik beschikbaar ben als coach van het Nederlands elftal. Nee, want ik zit bij Leverkusen. Maar als ze mij gevraagd hadden of ik bondscoach zou willen worden, dan had ik denk ik 'ja' gezegd."

"Met andere woorden: dan had de KNVB een afkoopsom moeten betalen. Ze hebben Bosz helemaal niet gevraagd. Het is niet terecht dat ze met Bosz schermen als een onmogelijke kandidaat. Dat vind ik opmerkelijk", aldus Van Gelder.

De onthulling van de Rondo-presentator gaat er niet in bij Youri Mulder. "Het is een taaldingetje. De KNVB had dus moeten doorvragen: je bent niet beschikbaar, maar je zou het wel willen? Dat kan hij toch zelf ook zeggen? Hou op."

Van Gelder vindt dat de KNVB met De Boer 'de makkelijkste weg bewandelt'. "Ze hebben een aantal mensen bewust niet gevraagd en dan is Frank de enige met de benodigde kwaliteit die vrij is. Van Gaal hebben ze niet gevraagd, omdat het misschien te lastig is. Natuurlijk is dat raar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws