Van Galen: 'Dat terugsjokken moet eruit, ook al speelde Ajax tegen tiental RKC'

Van Galen: 'Dat terugsjokken moet eruit, ook al speelde Ajax tegen tiental RKC'

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 07:20ma 21-09-2020 om 07:20

Laatste update: maandag 21 september 2020 om 07:42ma 21-09-2020 om 07:42

Voormalig AZ-middenvelder Barry van Galen is onder de indruk van PSV-aanwinst Philipp Max, maar heeft geen goed woord over voor de nieuwe doelman van de Eindhovenaren, Yvon Mvogo. Van Galen zag dit weekend ook hoofdrollen weggelegd voor Ajax-middenvelder Mohammed Kudus en Oussama Tannane.

PSV won moeizaam van FC Emmen, maar ondanks het matige spel maakte Max indruk. "Die gaf vlak voor tijd de bal van de wedstrijd", geeft Van Galen, die cijfers geeft voor De Telegraaf, aan. De Duitse linksback gaf in de slotfase van de wedstrijd nog een bal terug op doelman Mvogo, die daarbij gigantisch in de fout ging. Niet de schuld van Max, vindt Van Galen. "Met die terugspeelbal op die clown was niets mis hoor."

Een dag later rekende Ajax simpel af met RKC Waalwijk. Van Galen hoeft niet lang na te denken over de absolute uitblinker aan Amsterdamse zijde. "Kudus is de man! Hij wint zoveel duels en zet de tegenstander gelijk onder druk. Hij is sterk aan de bal en sluit goed aan. Maar dat terugsjokken moet er echt uit, ook al speelde Ajax tegen een tiental van RKC. Maar wat een uitstraling voor een jongen van twintig."

Ook Tannane kan op waardering rekenen van de voormalig AZ-middenvelder. "Voor een speler als Tannane ga ik naar het stadion. Ik hoop dat hij deze vorm kan vasthouden, dat hij iets volwassener is geworden. Er zijn weinig jongens in de Eredivisie met zo’n overtuigende inspeelpass, daar droomt iedere voorhoedespeler van. Bij zulke artiesten moet je de bal inleveren", sluit Van Galen af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws