Statement van Heracles: 'maximale boete' en bezinningsperiode voor Van der Water

Statement van Heracles: 'maximale boete' en bezinningsperiode voor Van der Water

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 12:36ma 21-09-2020 om 12:36

Heracles Almelo heeft Silvester van der Water bestraft na zijn absentie tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II. De vleugelaanvaller is bezig met een transfer naar het Amerikaanse Orlando City SC en meldde zich zaterdagavond laat via WhatsApp af bij trainer Frank Wormuth en was vervolgens niet bereikbaar.

Van der Water meldde zich maandag weer in Erve Asito en ging met de clubleiding om de tafel. Heracles heeft de 'maximale boete' uitgedeeld aan de buitenspeler, laat het weten via de officiële kanalen. Van der Water hoeft dinsdag niet te komen en mag zich thuis bezinnen: woensdag volgt er een volgende gesprek tussen beide partijen. "Kijken we hoe we met elkaar verder gaan. Het initiatief daarvoor ligt bij hem", laat technisch directeur Tim Gilissen weten via de clubkanalen.

De Almeloërs zijn niet te spreken over het gedrag van Van der Water, die volgens Gilissen de hele club 'in de steek heeft gelaten'. "Dat is niet te accepteren. Iedereen zet zich maximaal in voor de club, zeker in deze periode. Van die saamhorigheid moeten we het ook hebben. Dat Silvester zich nu, in tegenstelling tot de openingswedstrijd tegen ADO Den Haag, van een verkeerde kant heeft laten zien past daar niet bij. Daarom hebben we hem de maximale boete opgelegd", laat de TD weten.

Of Van der Water nog voor Heracles zal spelen, is nog maar de vraag. De aanvaller uit Blaricum, in 2018 overgekomen van Almere City, beschikt over een aflopend contract en heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag naar Florida wil vertrekken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws