MVV verliest met debutant Van Bommel van Den Bosch, zure nederlaag Excelsior

22-09-2020 20:56 Laatste update: 22:53
33

FC Den Bosch heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Erik van der Ven maakte in de tweede helft het verschil tegen MVV Maastricht, waar Thomas van Bommel zijn debuut maakte.

De Limburgers begonnen sterk aan het duel, maar langzaam maar zeker nam Den Bosch het initiatief over. Tien minuten na rust tekende Dhoraso Moreo Klas met een harde pegel voor de openingstreffer. Niet veel later kopte Ryan Trotman de 2-0 binnen. Voor Thomas van Bommel werd het desondanks een avond om niet te vergeten. De zoon van Mark van Bommel debuteerde in de Keuken Kampioen Divisie.

Den Bosch klimt door de overwinning naar de negende plek met zes punten. MVV blijft steken op de zestiende positie met slechts vier punten.

Excelsior - Telstar
Excelsior heeft dinsdagavond voor eigen publiek een zure nederlaag geleden tegen Telstar. De club uit Velsen-Zuid ging er in de 95e minuut met de zege vandoor. Excelsior wacht nog altijd op de eerste thuisoverwinning.

Excelsior moet het tot nu toe met name hebben van de ingevingen van Elías Már Ómarsson, de IJslandse spits die in drie wedstrijden al zeven keer scoorde. Het leverde zijn ploeg tot nu toe zes punten uit vier wedstrijden op.

Bij Excelsior eiste niet Ómarsson, maar Joël Zwarts een belangrijke rol op. Hij schoot zijn ploeg kort na de rust op een 1-0 voorsprong. Een kwartier later maakte Sven van Doorm namens Telstar gelijk.

Ómarsson kreeg nog een kans om Excelsior naar de overwinning te schieten, maar de goal viel aan de andere kant. Yaël Liesdek, de achttienjarige invaller van Telstar, was in de blessuretijd trefzeker. Telstar staat op een knappe vijfde plaats, Excelsior is terug te vinden op plaats acht.