De Boer over 'tegenstanders': 'Die hoor je vaak het luidst en krijgen de aandacht'

De Boer over 'tegenstanders': 'Die hoor je vaak het luidst en krijgen de aandacht'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 13:26vr 25-09-2020 om 13:26

Frank de Boer trekt zich niets aan van de kritiek op zijn aanstelling als bondscoach van het Nederlands elftal. De komende twee jaar staat hij aan het roer in Zeist.

"Het interesseert me niet als ik kandidaat één, twee, drie, vier of vijf ben, ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg en ik wil dat niet beschamen", zegt De Boer tijdens zijn eerste persconferentie. Dat zijn aanstelling de nodige kritiek opleverde - de KNVB zou voor 'de veilige weg' kiezen - interesseert De Boer niet. "Je hebt altijd tegenstanders. Die hoor je vaak het luidst. De kleine groepjes die hun stem laten horen krijgen vaak de aandacht. Dat is niet erg. Maar ik denk dat er ook een heel grote groep tevreden is met de keuze van de KNVB."

De Boer is dolgelukkig met zijn Oranje-klus. "Hier zit een heel blij persoon, hoewel je dat niet altijd aan me ziet. Maar het is echt zo. Ik ben vereerd en het maakt me trots dat ik bondscoach van Nederland mag zijn. Als speler droeg ik ook altijd heel graag het shirt van Oranje. Het is een heel speciaal moment voor mij en voor mijn naasten", zegt hij. "Ik geloof dat we een mooie toekomst hebben. Ik kijk er heel erg naar uit."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Blij met De Boer als bondscoach van Oranje?

(313 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws