De Boer: 'Waarom zou ik dan direct de knuppel in het hoenderhok gooien?'

De Boer: 'Waarom zou ik dan direct de knuppel in het hoenderhok gooien?'

02-10-2020 12:22
38

Frank de Boer heeft bewust een grotere Oranje-selectie dan normaal uitgenodigd voor de interlands tegen Mexico, Bosnië en Italië. Dat laat de nieuwe bondscoach weten via de digitale kanalen van de KNVB.

Het Nederlands elftal speelt de drie interlands tussen 7 en 14 oktober. "Normaal kiezen we twintig veldspelers en drie keepers, maar nu hebben we er twee veldspelers bij gedaan vanwege de drie wedstrijden die we spelen", verklaart De Boer. "Daarnaast kunnen we ook putten uit Jong Oranje, dat ook in een bubbel zit in Zeist. Als er nog wat iets voorvalt, word je in elk geval niet verrast. 22 veldspelers zijn nodig, denken wij."

De eerste Oranje-selectie van De Boer kent weinig verrassingen. Teun Koopmeiners is de enige debutant. De bondscoach haalt bewust niet de bezem door de ploeg. "Dat lijkt me ook niet verstandig. Ik ben er net bij. Het is natuurlijk hartstikke goed gegaan onder Ronald Koeman en Dwight Lodeweges, dus waarom zou ik dan direct de knuppel in het hoenderhok gooien en alles veranderen? Nee, dat lijkt me helemaal niet verstandig."