Ihattaren bij PSV weer genegeerd door Schmidt: Ik vind dat toch vreemd

Ihattaren bij PSV weer genegeerd door Schmidt: "Ik vind dat toch vreemd"

02-10-2020 13:15
90

Wéér werd Mohamed Ihattaren negentig minuten lang genegeerd door PSV-trainer Roger Schmidt in het Europa League-duel met Rosenborg. FOX Sports-analisten Mario Been en Kees Kwakman laten zich uit over de middenvelder, die plots zijn basisplaats kwijt is in Eindhoven. Ihattaren heeft onder Schmidt een bijrol.

Ihattaren werd al gepasseerd voor een aantal competitiewedstrijden en zat ook tegen Rosenborg en NS Mura (vorige week) op de bank. "Wat me toch opvalt is dat Ihattaren weer geen speelminuten gekregen heeft. Ik vind dat toch vreemd", zegt Been bij Voetbalpraat. "Ik snap de speelwijze van deze trainer, ze willen meteen drukzetten en daar moet je helemaal fit voor zijn. Er schijnt toch iets te zijn wat de trainer niet bevalt. Het kan niet aan z'n talent liggen, hij kan gewoon voetballen."

FOX-presentator Jan Joost van Gangelen vraagt zich af waarom er niet meer aan de hand kan zijn. "Je bent niet voor niets een keer van de training weggestuurd, je rijbewijs wordt afgepakt, je luistert niet zo goed naar andere mensen..."

Kwakman trapt op de rem. "Doordat hij niet fit is kan hij ook de manier van spelen niet goed uitvoeren. Ik vind het lastig om te speculeren, want we weten niet precies wat er aan de hand is. Ik zou eigenlijk een week lang de trainingen willen zien. Dan kun je echt een oordeel vellen. Je kunt nu niet ineens zeggen dat hij er niets meer van kan. Misschien heeft hij onder de nieuwe trainer wat tijd nodig."

"Hij is achttien, maar heeft al een hoop meegemaakt en zit even in een lastige periode", zegt Kwakman. "Misschien duurt dat twee maanden, dat kan toch? Hij komt er echt wel bovenop. Schmidt heeft volgens mij echt het beste met hem voor, PSV ook. Het is samen met Malen en Gakpo het grootste talent dat ze hebben."