'Baumgartl ontbreekt in selectie PSV: Premier League-transfer in de maak'

'Baumgartl ontbreekt in selectie PSV: Premier League-transfer in de maak'

04-10-2020 12:12 Laatste update: 12:27
113

Timo Baumgartl is op weg naar de uitgang bij PSV. Het Eindhovens Dagblad meldt zondag dat de Duitse verdediger ontbreekt in de wedstrijdselectie, omdat hij een transfer naar Fulham kan maken.

Baumgartl staat 'op het punt' om PSV te verlaten, klinkt het. Fulham wil hem tot het einde van het seizoen huren van PSV, met optie tot koop. De 24-jarige verdediger zit zondagmiddag niet op de bank tijdens de thuiswedstrijd van PSV tegen Fortuna Sittard.

Het is de bedoeling dat het vertrek van Baumgartl zondag of maandag afgerond wordt. Hij wil weg, omdat PSV-trainer Roger Schmidt geen basisspeler in hem ziet. Jordan Teze, Olivier Boscagli en Nick Viergever staan voor hem in de pikorde.

Na Armindo Bruma (Olympiakos) en Ritsu Doan (Arminia Bielefeld) vertrekt met Baumgartl weer een miljoenenaakoop uit de vorige transferzomer bij PSV. De Eindhovense club betaalde een jaar geleden nog tien miljoen euro voor de verdediger aan VfB Stuttgart.

Baumgartl kwam in zijn eerste seizoen tot dertien Eredivisie-optredens. Fulham zou zich ook willen versterken met Gleison Bremer, verdediger van Torino.