Slot over 'chagrijnige' Idrissi: Zat hem niet in het feit dat hij weg wilde

Slot over 'chagrijnige' Idrissi: "Zat hem niet in het feit dat hij weg wilde"

04-10-2020 15:06
12

Arne Slot moet het zien te stellen zonder Oussama Idrissi, die op weg is naar het Spaanse Sevilla. De AZ-trainer tilt daar echter niet te zwaar aan en is ook niet van plan om de transfermarkt op te gaan.

Idrissi is zondag al niet meer van de partij tegen Sparta: Zakaria Aboukhlal en zomeraanwinst Jesper Karlsson bezetten de vleugels op Het Kasteel. "Of we nog iets gaan halen? Nee, zijn we niet van plan. We hebben Karlsson niet zo lang geleden aangetrokken: die kan – samen met een aantal andere jongens – die positie prima invullen", liet Slot voorafgaand aan de wedstrijd weten aan FOX Sports.

De buitenspeler kreeg het verwijt dat hij de voorbije weken chagrijnig rondliep op de club. "Of dat mij gestoord heeft? Nee. Als een speler geblesseerd is, vind ik het heel logisch dat hij chagrijnig rondloopt", aldus de laconieke Slot. "En daarvoor was hij fit, maar speelde hij niet zijn beste spel. Hebben we ook met zijn allen gezien. En daar was hij met name gefrustreerd over. Dat zat hem niet in het feit dat hij weg wilde: hij had gewoon wat beter willen spelen."

Idrissi staat op het punt om zijn transfer naar Andalusië af te ronden. AZ mag naar minstens twaalf miljoen euro incasseren.