Eerste uitglijder voor Koeman: Luuk de Jong scoort, Dest debuteert voor Barcelona

04-10-2020 22:51 Laatste update: 22:57
83

FC Barcelona heeft onder Ronald Koeman het eerste puntenverlies geleden in de Primera Division. De ploeg kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen Sevilla, dat meer verdiende dan een punt. Voor Sevilla scoorde Luuk de Jong en Sergiño Dest debuteerde voor Barcelona.

Bij Barcelona debuteerde Dest in de wedstrijdselectie. De Amerikaan werd vrijdag gepresenteerd in Camp Nou en was net op tijd speelgerechtigd voor het duel met Sevilla. Bij de Andalusiërs kreeg Luuk de Jong wederom een basisplaats. Frenkie de Jong startte in de ploeg van Koeman, die met twee zeges uit twee wedstrijden goed begon in Spanje.

De Jong liet zich al vroeg in de wedstrijd gelden. Hij zette Sevilla, dat het Barcelona altijd lastig maakt, maar sinds 2002 niet meer won in Camp Nou, al na acht minuten op voorsprong. Lang van die voorsprong genieten kon Sevilla niet, want nog geen twee minuten later schoot Philippe Coutinho de gelijkmaker binnen. Het beloofde een spectaculaire wedstrijd te worden, maarecht grote kansen werden daarna niet meer gecreëerd, al waren Antoine Griezmann (Barcelona) en Suso (Sevilla) nog een keer gevaarlijk. Barcelona moest het vooral hebben van ingevingen van Lionel Messi, die bij balbezit streng bewaakt werd door de Sevilla-spelers.

Sevilla een stuk sterker
In de tweede helft werd duidelijk dat niet Barcelona, maar Sevilla de baas was in Camp Nou. De bezoekers oogden simpelweg fitter en waren ook het meeste dreigend. Kansen waren er voor De Jong (lat) en voormalig Barça-speler Ivan Rakitic, die bijna profiteerde van de matig spelende Sergio Busquets. Barcelona kon daar weinig tegenoverstellen. Sevilla was simpelweg de betere partij.

Koeman, die met Pedri en Trincão extra aanvallende krachten binnen de lijnen bracht, liet Dest een kwartier voor tijd warmlopen en moest hem ook noodgedwongen inbrengen na een blessure van Jordi Alba. Dest maakte zijn debuut als linksback en is de eerste Amerikaan ooit die het shirt van Barcelona draagt. De verdediger liet zich meteen zien en was betrokken bij een kans van Messi, die op Yassine Bounou stuitte.

Barcelona wist Sevilla niet op de knieën te krijgen, ondanks een megakans in de blessuretijd van Trincão, maar dat lag in ieder geval niet aan de sterk ingevallen Dest. Het werd duidelijk dat een extra aanvaller geen overbodige luxe is voor Barcelona. Mogelijk krijgt Koeman maandag zijn zin, de club heeft nog één dag om Memphis Depay over te nemen van Olympique Lyon.