Officieel: PSV slaat verrassende slag en haalt Van Ginkel opnieuw terug

Officieel: PSV slaat verrassende slag en haalt Van Ginkel opnieuw terug

Gepubliceerd: dinsdag 6 oktober 2020 om 20:00di 06-10-2020 om 20:00

Laatste update: dinsdag 6 oktober 2020 om 22:00di 06-10-2020 om 22:00

PSV heeft Marco van Ginkel binnen, zo maakt de club bekend. De middenvelder wordt opnieuw gehuurd van Chelsea en sluit voor de vierde keer aan in Eindhoven.

Bij PSV krijgt Van Ginkel de kans om zijn revalidatieperiode af te sluiten. Door een zware blessure speelde hij sinds mei 2018 geen officiële wedstrijd meer. Van Ginkel ligt bij Chelsea nog vast tot 2021. PSV wist Van Ginkel al drie keer eerder binnen te halen. In de seizoenen 2015/2016, 2016/2017 en 2017/2018 speelde hij een belangrijke rol in Eindhoven, hij ontpopte zich al snel tot publiekslieveling.

PSV verleent Van Ginkel nu een vriendendienst. "Marco is in het verleden van grote waarde geweest voor PSV", zegt technisch manager John de Jong van PSV. "We kunnen hem nu helpen en dat doen we heel graag. Marco is nog niet inzetbaar, maar als de laatste fase van zijn herstel goed verloopt, kan hij na verloop van tijd een rol gaan spelen in onze A-selectie."

Van Ginkel legt uit hoe hij ervoor staat. "Ik zit nu in de eindfase van een individueel programma en verwacht over enkele weken aan te sluiten bij de trainingen van de A-selectie."

"Ik moet straks onder meer weerstand gaan trainen in een wedstrijdselectie. PSV kan en wil me dit perspectief bieden en dat vind ik fantastisch", zegt hij. "Ik ben hier twee keer kampioen van Nederland geworden en weet dat ik bij een fijne club de kans krijg om me helemaal terug te knokken. Dat Chelsea met me meedenkt in de vorm van een nieuwe verhuurperiode is hartstikke mooi. Dat tekent de goede verstandhouding die we na al die jaren hebben opgebouwd."

PSV wist eerder op dinsdag Adrian Fein op huurbasis over te nemen van Bayern München.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws