Götze verklaart keuze voor PSV: 'Blij om met geweldige Schmidt te werken'

Götze verklaart keuze voor PSV: 'Blij om met geweldige Schmidt te werken'

07-10-2020 09:32 Laatste update: 09:40
122

De komst van Mario Götze naar PSV is niet van de één op de andere dag tot stand gekomen. De 28-jarige Duitse spelmaker vertelt dat trainer Roger Schmidt al sinds zijn terugkeer uit China contact met hem hield.

"Ik ken hem nog uit zijn tijd uit de Bundesliga. Hij is een geweldige coach", zegt Götze tegen PSV TV. "Sinds hij terugkeerde uit China hadden we telefonisch contact. We hebben elkaar wat berichten gestuurd. Dat is hoe het ontstond. Dus ik ben blij om hier te zijn en met hem te gaan werken. Voor mij was dit een goede keuze."

Schmidt was een belangrijke, maar niet de enige reden om voor PSV te kiezen, stelt de Duitse WK-held van 2014. "Het is denk ik het complete plaatje. Ik heb veel met Roger gesproken. De fans, de club en de ambitie", somt Götze op. "Het complete pakket was beslissend en belangrijk voor mij. Dat is uiteindelijk de reden waarom ik deze kans bij PSV heb aangegrepen."

Götze legt uit wat de fans kunnen verwachten. "Hopelijk veel goals en assists. En veel mooie wedstrijden en overwinningen als team. Natuurlijk wil ik daar een belangrijk deel van uit maken en het team helpen groeien." De verwachtingen zijn hooggespannen. Tientallen supporters wachtten hem dinsdagavond op bij het Philips Stadion. "Dat voelt heel goed, ik voel me daardoor welkom. Het is mooi om de mensen daar zo te zien."

"Ik kijk ernaar uit om op het veld te staan. Hier in het stadion, hopelijk snel met publiek. Ik probeer nu eerst aan alles te wennen. In het ritme te komen. En iedereen te leren kennen. Het team, de staf en de spelers", aldus de 63-voudig international.