'Dembélé wil niet naar Manchester United en is op zoek naar betere deal'

'Dembélé wil niet naar Manchester United en is op zoek naar betere deal'

08-10-2020 08:46 Laatste update: 08:47
57

Ousmane Dembélé staat er slecht op bij FC Barcelona. Door op de slotdag van de transferperiode niet naar Manchester United te vertrekken kon de Spaanse grootmacht de komst van Manchester City-verdediger Eric García vergeten.

Ronald Koeman gaf eerder al aan Dembélé niet nodig te hebben dit seizoen, maar de Franse aanvaller zag niets in een vertrek. Het levert Barça meteen een volgend probleem op, meldt El Mundo Deportivo. Het contract van Dembélé loopt in de zomer van 2022 af en daardoor neemt de kans dat de club uit Catalonië een groot gedeelte van de transfersom terug kan verdienen steeds kleiner. De aanvaller kwam in het verleden voor meer dan 100 miljoen euro over van Borussia Dortmund.

Bij Barcelona denkt men dat Dembélé niet naar United wilde vertrekken omdat hij al op zoek is naar een voor hem betere deal. Zo toonde Juventus in het verleden al interesse in de aanvaller. Zo lang Dembélé zijn contract in Camp Nou niet verlengt, en daar ziet het dus niet naar uit, is het voor andere clubs interessanter om hem na dit seizoen over te nemen. 

Dembélé lijkt daarnaast niet op kansen te hoeven rekenen van Koeman dit seizoen. In de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Villarreal speelde hij nog een paar minuten mee, maar daarna bleef het stil rondom de Fransman. Vooral zijn gebrek aan discipline past niet in de werkwijze van Koeman. Verwacht wordt dat Barça in junuari een nieuwe poging gaat doen Dembélé te lozen.