Weer een afvaller bij Jong Oranje: PSV-verdediger heeft corona en gaat naar huis

Weer een afvaller bij Jong Oranje: PSV-verdediger heeft corona en gaat naar huis

08-10-2020 17:38
27

Jordan Teze heeft het trainingskamp van Jong Oranje verlaten. De verdediger van PSV is besmet met het coronavirus en zal thuis voor 72 uur in quarantaine gaan. Teze heeft geen last van de bekende corona-symptomen.

Jong Oranje speelt donderdagavond in het kader van de kwalificatie voor het EK een wedstrijd tegen Gibraltar in De Koel in Venlo. Daar zal Teze niet bij zijn, zo valt te lezen op de website van de KNVB. De verdediger is donderdagochtend naar huis gegaan nadat een test uitwees dat hij besmet is met het coronavirus. Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, roept geen vervanger op.

Tot dusver kwam de stopper van PSV, die ook als rechtsback uit de voeten kan, tot drie wedstrijden voor Jong Oranje. Hij debuteerde op 26 maart 2019 tegen Jong Egypte en verdiende met zijn goede spel in Eindhoven wederom een selectie voor het keurkorps van Van de Looi. Na de 72 uur quarantaine en een negatieve test zou Teze wellicht weer kunnen aansluiten bij de selectie.

De wedstrijd tegen Gibraltar begint om 20.00 uur. Op dinsdag 13 oktober komt Jong Oranje ook nog in actie: dan is Cyprus in de AEK Arena in Larnaca de tegenstander. Eerder viel Maarten Paes ook al weg uit de selectie. De keeper van FC Utrecht was net als Teze positief getest op corona.