Telstar-directeur De Waard haalt uit: 'Woerts praat zoals bekend uit zijn speknek'

Telstar-directeur De Waard haalt uit: 'Woerts praat zoals bekend uit zijn speknek'

10-10-2020 17:14
81

Bij SC Telstar is er met verontwaardiging gereageerd op het nieuws van sportsmarketeer Chris Woerts, die aangaf dat een club als Telstar in de financiële problemen zou komen vanwege de coronacrisis. Algemeen directeur Pieter de Waard haalt uit naar Woerts.

Woerts gaf aan dat veel clubs met angst en beven uitkijken naar de persconferentie van Mark Rutte van aankomende dinsdag. Hij nioemde FC Den Bosch, FC Eindhoven, TOP Oss én Telstar als clubs die in de problemen gaan komen, maar daar is volgens De Waard niets van waar.

"Chris praat zoals algemeen bekend uit zijn speknek", haalt de algemeen directeur van Telstar in een korte reactie uit in de richting van Woerts. Hij laat in gesprek met NH Nieuws weten dat Telstar al twaalf seizoenen lang gemiddeld 16.000 euro positief resultaat behaalt. Door de supporters, sponsoren en founders heeft de club volgens De Waard een positief eigen vermogen van 426.000 euro.

Daarnaast heeft Telstar sinds midden jaren zeventig geen euro aan generieke subsidie ontvangen. De Waard stelt dan ook dat de club een van de gezondste in het Nederlandse voetbal is.