Twijfels over Götze: 'Iedereen had verwacht dat hij nu bij Real zou spelen'

Twijfels over Götze: 'Iedereen had verwacht dat hij nu bij Real zou spelen'

11-10-2020 12:12
131

Arnold Bruggink hoopt dat Mario Götze zijn potentieel weet te benutten bij PSV. Volgens de FOX Sports-analist zal de 28-jarige Duitser dan spoedig de beste speler op de Nederlandse velden zijn.

Bruggink begrijpt dat er twijfels zijn over Götze. "Anders komt hij niet naar Nederland", stelt hij bij Goedemorgen Oranje. "Iedereen had verwacht dat hij nu bij Real Madrid had gespeeld. Omdat hij lang niet heeft gespeeld, maakt hij nu de keuze om naar Nederland te komen. Maar als Götze ook maar enigszins zijn niveau aantikt, dan is hij binnen een mum van tijd de beste speler van de Eredivisie."

Bruggink weet dat de 63-voudig Duits international veel moeite heeft gehad met het verwachtingspatroon na zijn winnende doelpunt in de WK-finale van 2014. "Hij heeft heel veel moeite gehad na zijn doelpunt in de WK-finale. Hij zei in zijn documentaire: elke bal die ik gaf na dat doelpunt, was minder dan dat ik op mijn 22ste al had gedaan. Die lat lag zó hoog, daar kon hij nooit meer aan voldoen."

Bruggink is benieuwd of Götze nu beter met die verwachtingen kan omgaan. "Hij is 28 en maakt een super goede indruk. Hij ziet er enorm fit uit, al is dat nog iets anders dan wedstrijdfit. Als hij maar iets van zijn niveau aantikt, dan hoort hij bij de beste spelers in de Eredivisie. Maar wat is het verwachtingspatroon? Daar heeft hij zijn hele leven mee te maken gehad. Dat lijkt hij nu wel goed onder controle te hebben."