'Routekaart van kabinet lekt uit: topsport behoort tot uitzonderingen'

'Routekaart van kabinet lekt uit: topsport behoort tot uitzonderingen'

13-10-2020 14:02
190

Topsport behoort tot de algemene uitzonderingen van de nieuwe coronaregels. Dat blijkt uit een uitgelekte routekaart die in handen is van de Volkskrant. De amateursport gaat verboden worden.

Omdat de coronabesmettingen fors oplopen neemt het kabinet strengere maatregelen om dit tegen te gaan. De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gaan echter door. Dat is te zien in de routekaart, die dinsdagavond waarschijnlijk gepresenteerd zal gaan worden door het kabinet.

'Sporters (volwassen en jeugd) met een A-status op aangewezen topsportlocaties en voetbal (Eredivisie en Eerste Divisie) incl. overige personeel in "bubbel"', zo valt te lezen in de routekaart onder het kopje 'Algemene Uitzonderingen'. Het is nog niet duidelijk hoe die 'bubbel' eruit komt te zien.

De maatregelen in de routekaart komen overeen met wat maandag al naar buiten werd gebracht, al is het wachten op de bevestiging van premier Mark Rutte, die dinsdag om 19.00 uur een persconferentie zal geven. Het is ook de bedoeling dat de maximale groepsgrootte (30) terug wordt gebracht. Er mogen nog maar maximaal vier personen tegelijkertijd samen komen.