Update: 'Napoli ageert tegen reglementair verlies en puntenstraf na Juve-klucht'

Update: 'Napoli ageert tegen reglementair verlies en puntenstraf na Juve-klucht'

14-10-2020 18:35 Laatste update: 18:32
120

Juventus heeft tijdens de interlandperiode drie punten bij mogen schrijven. La Vecchia Signora heeft de thuiswedstrijd tegen Napoli reglementair met 3-0 gewonnen, melden diverse Italiaanse media.

De aanloop naar de Serie A-topper was een ware klucht: Napoli mocht vanwege een coronageval in de selectie niet afreizen naar Turijn, maar Juventus wilde niets weten van uitstel. De spelers meldden zich op zondagavond 4 oktober 'gewoon' in het Allianz Stadium en troffen daar logischerwijs geen tegenstander aan.

Volgens de regels van de Italiaanse bond heeft de regerend landskampioen recht op een reglementaire 3-0 zege, omdat de tegenstander niet op is komen dagen. Napoli heeft zelfs één punt in mindering gekregen vanwege zijn absentie. I Partenopei hadden zes punten behaald uit hun eerste twee wedstrijden, maar zijn hun maximale score kwijt. Of Napoli in beroep gaat tegen de straf, zal nog moeten blijken.

Update: Napoli gaat in beroep tegen de reglementaire 3-0 nederlaag tegen Juventus en de puntenaftrek, meldt ANSA op basis van bronnen in het Stadio San Paolo. De regerend Coppa Italia-winnaar kwam in de ogen van de Serie A niet opdagen voor de kraker in Turijn, maar benadrukt zelf dat het niet mocht spelen van de gezondheidsautoriteiten. Napoli gaat nu alle documenten verzamelen om het bewijs hiervoor te leveren.