Makkelie ontkent ruzie met collega: 'Hij is gewoon écht een goede scheidsrechter'

Makkelie ontkent ruzie met collega: 'Hij is gewoon écht een goede scheidsrechter'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 11:13zo 25-10-2020 om 11:13

Danny Makkelie vindt dat de Nederlandse scheidsrechters er goed op staan bij de UEFA. Hij haalt Serdar Gözübüyük en Björn Kuipers aan als voorbeelden en is trots dat hij zelf ook vaak een mooie wedstrijd krijgt toegewezen.

Er zijn geruchten dat Makkelie en Gözübüyük elkaar niet kunnen luchten of zien, maar dat beeld bevestigt de scheidsrechter uit Dordrecht niet. Hij is blij dat zijn collega Red Bull Salzburg tegen Lokomotiv Moskou in de Champions League mocht fluiten. "Dat geeft wel aan hoe goed hij bezig is en hoe veel vertrouwen hij geniet van de UEFA", zegt Makkelie tegen De Telegraaf. "Hij is ook écht een goede scheidsrechter."

Daarnaast is ook ervaren collega Kuipers nog altijd van de partij. "Op dezelfde dat in hetzelfde toernooi had hij de leiding over Internazionale tegen Borussia Mönchengladbach. Ik denk dat het aangeeft hoe goed Nederland er internationaal op staat. Dat is goed voor de arbitrage. Maar er is nog nooit een Nederlandse scheidsrechter geweest die een eindstrijd van een EK of WK heeft gefloten. Dat is echt een droom."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws