Dest andere voetballer in Barcelona: 'Dat deed ik bij Ajax misschien te vaak'

Dest andere voetballer in Barcelona: 'Dat deed ik bij Ajax misschien te vaak'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 17:31di 27-10-2020 om 17:31

Laatste update: dinsdag 27 oktober 2020 om 17:37di 27-10-2020 om 17:37

Sergiño Dest heeft zijn spel aangepast na zijn transfer van Ajax naar FC Barcelona. De rechtsback, die deze week twintig jaar wordt, valt niet meer zomaar aan.

"Ronald Koeman heeft mij het vertrouwen gegeven en nu is het aan mij", zegt Dest in gesprek met ESPN. "Ik probeer mijn spelletje te spelen. Ik ben een verdediger, dus ik probeer nu zoveel mogelijk te verdedigen. Als het mogelijk is, ga ik naar voren. Als speler van Ajax ging ik misschien te vaak naar voren en vergat ik te verdedigen, maar nu vergeet ik dat zeker niet. Ik kies meer mijn momenten uit om naar voren te gaan."

Afgelopen weekend stond Dest in de basis tijdens de Clásico tegen Real Madrid (1-3), in een leeg Camp Nou. "Het is heel gek. Je voelt de druk, maar toch ook weer niet. En ik denk dat de druk iets is dat voetbal, de sport, de fans en alles daaromheen maakt. Het is niet saai, want je wilt voetballen. Maar het is beter met fans en hun support. De spelers vertelden me dat er zo veel druk is van de fans tijdens een Clásico, maar dat moet ik nog meemaken", aldus Dest.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws