Als dit al afgekeurd wordt door de VAR, dan kunnen we beter korfbal gaan spelen

"Als dit al afgekeurd wordt door de VAR, dan kunnen we beter korfbal gaan spelen"

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 23:47za 31-10-2020 om 23:47

FC Groningen-trainer Danny Buijs hield gemengde gevoelens over aan het thuisduel met VVV-Venlo. De Trots van het Noorden overtuigde niet, maar won wel met 2-1 en klom naar een zesde plek in de Eredivisie.

Buijs was blij dat de tegengoal van Giorgios Giakoumakis pas in de vijfde minuut van de extra tijd viel. "Want voor hetzelfde geld valt hij ietsjes eerder en dan krijg je nog een hectische slotfase", liet hij na afloop weten aan FOX Sports.

In datzelfde interview werden de beelden herhaald van de Groningse treffer die eerder in de wedstrijd af werd gekeurd: ook daar baalde Buijs van. Jörgen Strand Larsen deelde volgens de VAR een elleboogstoot uit aan Arjan Swinkels, maar Buijs was het daar totaal niet mee eens. "Hij hangt zelf aan zijn shirt! Dit is toch geen elleboog? Als dit al afgekeurd wordt door de VAR, dan kunnen we beter korfbal gaan spelen. Dan mag je elkaar helemaal niet meer aanraken. Kom op hé, echt lachwekkend."

Dat FC Groningen zich in de Eredivisie-subtop heeft genesteld, zegt Buijs niet veel. "We weten allebei: het gaat maar om één ding. Waar sta je naar 34 wedstrijden? Wel lekker dat je in het begin van het seizoen veel punten pakt: geeft vertrouwen en daar kunnen we op doorbouwen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws