Zenden tipt Ziyech: 'Neem een voorbeeld aan Silva, Mahrez en Juan Mata'

Zenden tipt Ziyech: 'Neem een voorbeeld aan Silva, Mahrez en Juan Mata'

02-11-2020 06:57 Laatste update: 07:25
6

Hakim Ziyech stond zaterdagmiddag tegen Burnley voor het eerst in de basis bij Chelsea in een Premier League-wedstrijd. De oud-Ajacied maakte veel indruk met een doelpunt en assist en Boudewijn Zenden is ervan overtuigd dat dit een begin is van iets moois.

"Er is geen enkele twijfel over de kwaliteiten van Hakim, maar het verschilt per speler hoe lang hij nodig heeft om zich aan te passen. Hij moet zich ontwikkelen en toegroeien naar de beste versie van zichzelf. Kijk naar Frenkie de Jong, die had ook even een jaartje nodig bij Barcelona om te wennen", stelt Zenden tegenover De Telegraaf.

De keuze van Ziyech voor het Engelse Chelsea zag Zenden niet direct aankomen. "Ik dacht dat hij misschien beter tot zijn recht zou komen in een van de Zuid-Europese competities. Dus het was voor mij niet een voor de hand liggende keuze, maar dat wil niet zeggen dat ik het idee heb dat Hakim het daar niet gaat waarmaken."

Zenden hoopt dat Ziyech, die volgens de oud-international fysiek iets minder is dan de rest van de Premier League, een voorbeeld neemt aan spelers als Juan Mata, Riyad Mahrez en David Silva. "Spelers die slim genoeg zijn om uit de duels te blijven, maar zich toch staande houden in deze competitie. Hakim moet daar een weg in vinden. Maar hij is slim genoeg om daar mee om te gaan", legt Zenden uit.

Volgens Zenden treft Ziyech in Lampard de perfecte trainer voor zijn situatie. "Lampard was zelf een aanvallende middenvelder, dus ik denk wel dat hij zich kan verplaatsen in Hakim en de juiste snaar weet te raken bij hem. Kwaliteit herkent kwaliteit, en het is mooi dat hij zijn best deed om Hakim naar Chelsea te halen. Hij staat er op dit moment goed op in Engeland, en dat is alleen maar mooi", sluit Zenden af.