Topscorer Veerman is lovend na nieuwe zege: 'Dan kun je gemakkelijk voetballen'

Topscorer Veerman is lovend na nieuwe zege: 'Dan kun je gemakkelijk voetballen'

02-11-2020 08:05 Laatste update: 10:27
22

Henk Veerman maakte zondagmiddag tegen Sparta alweer zijn zesde en zevende doelpunt van het seizoen. De spits van SC Heerenveen loopt één op één en is door zijn twee treffers voorlopig de topschutter van de Eredivisie.

Veerman tekende op Het Kasteel voor de 0-3 en de 0-4. Lennart Thy zorgde namens Sparta in de blessuretijd nog voor de eretreffer, het werd 1-4 in Rotterdam. Door de zege klimmen de Friezen naar de derde plek op de ranglijst.

Uitblinker Veerman spreekt van een teamprestatie. "Het ligt zeker aan de jongens om me heen. En achterin zijn we erg degelijk. We geven weinig weg. Vanuit een stabiele basis kun je makkelijk vooruit voetballen", verklaart Veerman tegenover De Telegraaf.

Heerenveen maakte in zeven wedstrijden al zestien treffers, waarvan vier tegen het machteloze Sparta. "We speelden een waardeloze eerste helft. Het liep van geen kant, vooral in verdedigend opzicht. De ruimtes waren veel te groot, we verdedigden niet als kerels. Mezelf inclusief", reageert de aangeslagen Sparta-aanvoerder Bart Vriends na afloop.

Veerman is tevreden over het aantal gescoorde doelpunten, maar is hongerig naar meer. "Als we het missen van kansen er nog uit krijgen, kunnen we mooie scores neerzetten", stelt de tevreden aanvoerder.