Schöne tipt Ajax voor Champions League-duel: 'Echt voor hem oppassen'

Schöne tipt Ajax voor Champions League-duel: 'Echt voor hem oppassen'

02-11-2020 08:00
31

Ajax is normaliter te sterk voor FC Midtjylland. Dat stelt Lasse Schöne in gesprek met Ajax Showtime. De Nederlandse en Deense topclub treffen elkaar dinsdagavond in de derde speelronde van de Champions League.

Het wordt geen walk-over voor Ajax, waarschuwt Schöne: Midtjylland is volgens de middenvelder van het Italiaanse Genoa 'een goed ploeggie'. "Al moet Ajax die wedstrijd dinsdag wel gewoon winnen. Ik zie dat ook wel gebeuren, maar je moet ze zeker niet onderschatten", laat hij optekenen.

Bij Midtjylland is vleugelaanvaller Pione Sisto de man om in de gaten te houden, aldus Schöne. "Ik heb veel jaren met hem in het Deense elftal gespeeld. Hij is een goede speler. Hij heeft een goede dribbel, is beweeglijk en heeft ook een goed schot. Je moet wel echt voor hem oppassen."

Toch is Ajax de grote favoriet. "Ik denk dat het geen probleem moet zijn voor Ajax om die wedstrijd naar zich toe te trekken. Natuurlijk zit FC Midtjylland niet voor niets in de Champions League, maar als Ajax door wil, moet je zes punten pakken tegen ze."

"Ze moeten nog twee keer tegen Midtjylland en ze krijgen Atalanta nog thuis. Als je daar veel punten kunt halen, dan ziet het er wel goed uit", zegt Schöne over een mogelijk vervolg in de Champions League. "Als je rond de tien punten haalt, ga je door. Er is nog genoeg tijd om dat te realiseren. Ik denk niet dat het een probleem gaat worden en ik maak me er geen zorgen om. Ik heb er alle vertrouwen in."