Ten Hag reageert op 'krankzinnige' voorbereiding: 'Dat kan natuurlijk niet'

Ten Hag reageert op 'krankzinnige' voorbereiding: 'Dat kan natuurlijk niet'

03-11-2020 20:49
21

Het was een zeer turbulente voorbereiding voor Ajax richting het Champions League-duel met FC Midtjylland, maar trainer Erik ten Hag heeft uiteindelijk nog meerdere spelers naar Denemarken weten te halen. Ook Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg zijn op het laatste moment afgereisd.

"Het was krankzinnig. Het is teveel om het allemaal in een aantal minuten te vertellen", begint Ten Hag voor de camera bij SBS6. "Het gaat alle kanten op, van links naar rechts. Na heel veel moeite hebben we de spelers hier gekregen. Dat is natuurlijk prettig. Maar eigenlijk kan het natuurlijk niet, de manier waarop het gegaan is."

Ten Hag heeft zo zijn twijfels wanneer het gaat over de betrouwbaarheid van de coronatesten. "Je gaat ervan uit dat de testen goed zijn, nu kan je in ieder geval stellen dat er lichte tot zeer sterke twijfel bij is", geeft hij aan. "We hebben hertesten gedaan, toen waren de positieve testen opeens negatief. Bij ons gingen alle alarmbellen af."

Davy Klaassen
Klaassen is samen met Stekelenburg op het allerlaatste moment nog afgereisd naar Denemarken, maar begint op de bank. "Ekkelenkamp had ik er al op voorbereid", geeft Ten Hag aan. "Bij Davy valt het spanningsveld natuurlijk weg als hij te horen krijgt dat hij positief getest is. Laat in de middag kreeg hij pas te horen dat hij af mocht reizen, hij kwam hier net voordat wij met de bus binnenkwamen", sluit Ten Hag af.