FC Utrecht en Genk bevestigen: Van den Brom keert per direct terug naar België

FC Utrecht en Genk bevestigen: Van den Brom keert per direct terug naar België

07-11-2020 10:55 Laatste update: 10:57
54

Het is officieel: John van den Brom gaat aan de slag bij KRC Genk. De Belgische club neemt de 54-jarige trainer per direct over van FC Utrecht.

FC Utrecht ontvangt een half miljoen euro voor Van den Brom, die nog twee jaar onder contract stond in Stadion Galgenwaard. Hij volgde vorig seizoen Dick Advocaat op. Daarvoor was hij werkzaam bij AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse, Anderlecht en AZ. Met Anderlecht werd hij in 2013 kampioen van België.

Genk is de huidige nummer zeven van de Jupiler Pro League. De Belgische club moest op zoek naar een vervanger voor Jess Thorup, die afgelopen week na een dienstverband van 39 dagen plotseling voor FC Kopenhagen koos.

Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren en technisch directeur Jordy Zuidam oriënteren zich inmiddels op de trainersmarkt. Onder meer Mark van Bommel, Henk Fraser en Wim Jonk worden genoemd als opvolger van Van den Brom, maar concreet lijkt dat nog niet.

Technisch directeur Jordy Zuidam betreurt het plotselinge vertrek van Van den Brom. "Natuurlijk vinden we het jammer dat we afscheid moeten nemen van een trainer met wie we een plan voor de lange termijn hebben gemaakt. Afgelopen seizoen is geëindigd met een bittere nasmaak, maar heeft ons diverse hoogtepunten opgeleverd. De halve finale van de KVNB Beker was een absoluut hoogtepunt", blikt Zuidam terug.