Ajax wilde Danilo 'zeker niet verkopen': 'Hij wordt met de maand duurder'

Ajax wilde Danilo 'zeker niet verkopen': 'Hij wordt met de maand duurder'

07-11-2020 08:35
71

De bliksemstart van Danilo Pereira bij FC Twente is Ajax-trainer Erik ten Hag niet ontgaan. De 21-jarige Braziliaan, die wordt gehuurd van de Amsterdammers, scoorde zes keer en gaf vier assists in zeven Eredivisie-duels.

Danilo had in de Johan Cruijff Arena te maken met fikse concurrentie. "Als je na een paar jaar Jong Ajax nog niet in het eerste elftal speelt, of bij de selectie zit, dan is het beter om elders een jaar ervaring op te doen", zegt Ten Hag tegen TC Tubantia. "We wilden hem wel in het zicht houden en zeker niet verkopen."

Ten Hag geniet van Danilo. "Nee, hij verrast me niet. Ik had dit wel verwacht. Er was veel interesse voor hem, ook vanuit het buitenland, maar dit is de beste stap voor hem. Bij Twente zijn de ruimtes veel groter dan bij Ajax. En dan komt hij in zijn kracht te spelen. Danilo is een intelligente speler, die in 'de box' dodelijk is. Hij moet alleen fysiek nog aansterken. Ik vind zijn ontwikkeling mooi om te zien. Ik gun het hem ook enorm, want hij is een hartstikke leuke, goede jongen."

FC Twente-coach Ron Jans onderstreept dat. "Hij is een echte Braziliaan, dus hij is veel bezig met muziek en hij is altijd vrolijk. Hij is ontzettend grappig, maar hij werkt ook keihard in het drukzetten. Bij Ajax hebben ze hem echt goed afgeleverd, hij is vrij compleet. Hij is een echte doelpuntenmaker. Op de trainingen zag je in de eerste twee weken soms spelers kijken: Jeetje, hij schiet alles erin."

Bij Twente beseffen ze wel dat een langer verblijf van Danilo uitgesloten lijkt. De spits ligt nog anderhalf jaar vast bij Ajax. "Danilo is een dure jongen en als hij zich zo verder ontwikkelt, wordt hij met de maand duurder", stelt technisch directeur Jan Streuer. De Tukkers bedongen wel een doorverkooppercentage.