Opdam ziet 'schot in de roos' voor Ajax: 'Daar is hij een meester in'

Opdam ziet 'schot in de roos' voor Ajax: 'Daar is hij een meester in'

09-11-2020 07:22
21

Barry Opdam maakt in zijn Elftal van de Week plaats voor een centraal duo met Daley Blind en Marcos Senesi. De voormalig AZ-verdediger geeft aan dat Blind het slim doet in de Ajax-achterhoede, terwijl Senesi een constante factor is bij Feyenoord. Davy Klaassen neemt een plek in op het middenveld.

"Puur op basis van snelheid zou Blind er door menig aanvaller worden uitgelopen, maar zijn grote kracht is dat hij bijna altijd goed gepositioneerd staat. Bovendien is hij heel slim in de duels", geeft Opdam, die cijfers geeft voor De Telegraaf, aan. "Tegen FC Utrecht werd Mimoun Mahi meermaals door de lucht aangespeeld. Blind sprong dan slim mee in zijn rug. Daarmee won hij het duel niet, maar maakte hij het zijn tegenstander wel dusdanig lastig dat Perr Schuurs de bal kon wegplukken."

Het centrale duo wordt gecompleteerd door Senesi, die bij Feyenoord dit seizoen een koppel vormt met Uros Spajic. "Senesi speelde heel degelijk. Feyenoord heeft lange tijd een gebrek gehad aan sterke centrale verdedigers, maar deze jongen vult zijn rol goed in. Hij straalt rust uit en schroomt niet om de duels aan te gaan. Datzelfde geldt overigens ook voor zijn teamgenoot Uros Spajic, die ik net zo goed op deze positie neer had kunnen zetten."

Middenveld
Op het middenveld maakt Opdam plaats voor Fredrik Midtsjö en Abdou Harroui, maar hij ziet Klaassen dit seizoen als een 'schot in de roos'. "Hij is voor mij nog steeds dezelfde speler als in zijn eerste periode bij Ajax, maar dan met wat meer bagage in zijn rugzak. Davy is wat volwassener geworden in zijn spel. Hij is een meester in het positie kiezen voor de goal. Klaassen ziet dat er een doelkans kan ontstaan, trekt een sprint en staat uiteindelijk op de goede plek."