Ten Hag trekt boetekleed aan bij Ajax: 'Onredelijk hoe hij werd behandeld'

Ten Hag trekt boetekleed aan bij Ajax: 'Onredelijk hoe hij werd behandeld'

09-11-2020 07:30
39

Zakaria Labyad staat er na de competitiezege van Ajax op FC Utrecht (0-3) weer goed op bij Erik ten Hag. De aanvallende middenvelder is 'onredelijk behandeld', erkent de trainer.

Ten Hag is in De Telegraaf lovend over Labyad. "Hij heeft een heel belangrijke rol gespeeld", aldus de Ajax-coach. "Zakaria speelde een uitstekende wedstrijd." Ten Hag heeft niet aan Labyad getwijfeld. "Omdat hij rendement heeft. Dat heeft hij het hele seizoen al en ook in de voorbereiding laten zien."

Labyad raakte een maand geleden zijn basisplaats kwijt tegen FC Groningen. "Dat was een zwakke wedstrijd, van het hele team. Zakaria had in dat duel ook geen rendement, maar nadat hij vervolgens uit het elftal ging, heeft hij zijn koppie niet laten hangen, weerbaarheid getoond. Door goed te trainen heeft hij deze kans verdiend."

"Als mens was het moeilijk om hem eruit te halen, want het was onredelijk hoe hij werd benadeeld", wijst Ten Hag naar de wedstrijden tegen Sparta en Vitesse. Labyad moest als basisspeler twee keer het veld ruimen door een rode kaart van respectievelijk Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez. "Maar in de top is het niet altijd rechtvaardig."