Gravenberch drukte bondscoach De Boer weg: Ik ben daar heel eerlijk in

Gravenberch drukte bondscoach De Boer weg: "Ik ben daar heel eerlijk in"

11-11-2020 15:29
78

Frank de Boer had grote moeite om Ryan Gravenberch te bereiken. Dat vertelt de achttienjarige middenvelder van Ajax aan FOX Sports. Hij werd woensdag voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal gebeld.

Gravenberch is in de Oranje-selectie de vervanger van Tonny Vilhena. Hij sluit donderdag - na de oefeninterland tegen Spanje - aan. "Vanochtend kreeg ik een belletje van de bondscoach, waarin hij me vertelde hij me mee wilde nemen", vertelt de Ajacied aan FOX Sports.

Het contact kwam niet zomaar tot stand, lacht Gravenberch. "Ik ben daar heel eerlijk in. Hij belde me en ik dacht: hè, van wie is dit nummer? Daarna stuurde hij me een appje dat hij me had gebeld. Ik wist het niet! Anonieme nummers neem ik normaal gesproken niet op. Misschien maakt iemand een grapje met me, dacht ik."

Pogba
Gravenberch is dit seizoen een vaste waarde bij Ajax en heeft zich in de kijker gespeeld: buitenlandse media vergelijken hem regelmatig met Paul Pogba. "Ja, ik lees overal dat mensen me vinden lijken op Pogba. Ik begrijp het wel, maar ik zie mezelf toch anders. De nieuwe Pogba... Ik ben toch liever de nieuwe Ryan Gravenberch."