Statement van FC Barcelona na 'intensieve gesprekken': deadline naar 23 november

Statement van FC Barcelona na 'intensieve gesprekken': deadline naar 23 november

Gepubliceerd: woensdag 11 november 2020 om 22:12wo 11-11-2020 om 22:12

FC Barcelona heeft woensdagavond een update afgegeven met betrekking tot de lopende gesprekken over salarisreductie. De club heeft nog geen overeenstemming kunnen bereiken met de spelers en de overige werknemers, maar hoopt op een later moment alsnog een akkoord te kunnen bereiken.

Barça loopt ruim driehonderd miljoen euro aan inkomsten mis, als gevolg van de coronacrisis en het verbod op publiek bij de wedstrijden. De spelers leverden eind maart al zeventig procent van hun salaris in, maar Barça had een nieuw loonoffer nodig. Dat zal er voorlopig niet komen. 'We hebben de afgelopen dagen intensieve gesprekken gevoerd, maar die zijn nu opgeschort. We hebben geen akkoord kunnen bereiken', laat de club weten in een statement.

De werkgever van Ronald Koeman en Frenkie de Jong heeft nu 23 november benoemd tot deadline. Barça heeft goede hoop dat alle betrokken partijen elkaar alsnog kunnen vinden. 'Iedereen is ervan doordrongen dat we deze complexe tijd samen door moeten komen, zowel de spelers als het overige personeel', klinkt het. 'We hebben de afgelopen dagen al verschillende obstakels uit de weg geruimd die aanvankelijk nog onoverkomelijk leken.'

De Catalanen hopen ruim 190 miljoen euro te besparen met het loonoffer. In Spanje werd al gesproken over een faillissement, mocht een akkoord utiblijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws