Overmars: 'We kijken straks of we 'm terughalen, zijn waarde stijgt sowieso enorm'

Overmars: 'We kijken straks of we 'm terughalen, zijn waarde stijgt sowieso enorm'

13-11-2020 16:04
78

Marc Overmars is zeer te spreken over de ontwikkeling van Danilo Pereira. De Braziliaanse spits is door Ajax verhuurd aan FC Twente, waarvoor hij in acht Eredivisie-duels al acht keer scoorde en vier assists gaf.

"Het is eigenlijk heel simpel. Danilo is een talentvolle speler die we niet konden laten spelen in Ajax 1, maar hij was simpelweg ook te goed voor Jong Ajax. Dan zoek je een club met goede trainers, waar hij zich goed kan ontwikkelen. Bij Twente heeft hij te maken met trainers Ron Jans en Andries Ulderink. Dat is gewoon heel goed", zei de directeur voetbalzaken tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Ajax, geciteerd door Ajax Life.

Overmars spreekt van een win-win-situatie. "Natuurlijk, Twente is blij met een goede speler en wij kijken straks of we Danilo terughalen. Zijn waarde stijgt sowieso enorm, dat is hartstikke goed. Dit is goed voor alle partijen."

Bang dat Danilo straks ook tegen Ajax scoort, is Overmars niet. "Dat zit altijd wel in je achterhoofd, dat wil je uiteraard niet… Maar aan de andere kant: we verhuren hem met een reden en dan moeten we zelf maar beter zijn als we FC Twente treffen."