Feyenoord trapt op de rem met talent: Je moet toch wel wat laten zien

Feyenoord trapt op de rem met talent: "Je moet toch wel wat laten zien"

13-11-2020 17:51 Laatste update: 18:37
63

Feyenoord-assistent Cor Pot vindt het logisch dat Naoufal Bannis niet vol belast wordt door trainer Dick Advocaat. Bannis is de enige beschikbare centrumspits, maar toch kiest Advocaat voor wat anders.

Nicolai Jörgensen en Robert Bozeník zijn geblesseerd, al deed eerstgenoemde deze week een uur mee tegen ADO Den Haag. Verder heeft Advocaat weinig te kiezen. "Bozeník is er drie à vier maanden uit, dus die is geen concurrent. De jonge jongens doen hard hun best, maar ik schat Jörgensen toch wel iets hoger in", zegt Pot bij FC Rijnmond.

Dat Bannis niet goed genoeg zou zijn, weerlegt Pot. "Zo kun je dat niet zeggen, ik vind dat heel makkelijk. Hij is goed bezig en maakt vorderingen, maar je moet toch wel wat laten zien om spits te worden in Feyenoord 1. Ze hebben ook bij Feyenoord O21 gespeeld. Dat was niet zo geweldig, ze hebben één keer gewonnen en de rest verloren. Ik ben blij dat ze meetrainen met ons. Ze moeten zo doorgaan, wedstrijden spelen en daarna aanhaken. Want het niveau is een stuk hoger. Als je ze nu vol in het eerste elftal zet, maak je ze kapot."

Bryan Linssen geldt in de spits als noodverband voor Feyenoord. "Noodgedwongen hebben we hem in de spits moeten zetten, omdat we toch een aanspeelpunt moeten hebben. Hij werkt zich de pleuris, heeft een fantastische conditie en is een handenbinder. Daar moeten die jongens naar kijken en van profiteren. Vente en Bannis maken allebei progressie."