Van Hooijdonk en Van der Vaart kritisch: 'Hij is geen De Ligt of Van Dijk'

Van Hooijdonk en Van der Vaart kritisch: 'Hij is geen De Ligt of Van Dijk'

16-11-2020 11:14
99

Pierre van Hooijdonk werd zondagavond tijdens Nederland - Bosnië en Herzegovina negatief verrast door Stefan de Vrij. De verdediger zag er niet goed uit bij de Bosnische treffer.

De Vrij tuinde in een lichaamsschijnbeweging van Smail Prevljak, die vervolgens alle ruimte had om de 3-1 te maken. "Ik schrik er een beetje van", reageert Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "De Vrij zit al jaren in Italië en is een enorm gewaardeerde speler in de Serie A, maar hij doet precies wat Nederlandse verdedigers vaak doen: van de man weglopen. Italianen staan er juist om bekend dat ze bij zo'n actie contact maken met de spits, dus dit verrast me wel."

Rafael van der Vaart is minder verrast, omdat hij al langer niet heel erg onder de indruk is van De Vrij. De oud-speler van Feyenoord maakte in de verloren Europa League-finale van Internazionale tegen Sevilla ook geen goede indruk op de analist. "Hij is er wel, maar hij is geen De Ligt of Van Dijk. Hij heeft niet de uitstraling van een absolute wereldspeler in Italië, al viel hij tegen Spanje (1-1, red.) wel goed in."