Nieuwe opzet KNVB Beker: negen clubs 'vrijgeloot' voor achtste finales

Nieuwe opzet KNVB Beker: negen clubs 'vrijgeloot' voor achtste finales

18-11-2020 09:32 Laatste update: 11:16
151

Nu bekend is dat de amateurclubs niet meer deelnemen aan de KNVB Beker van dit seizoen, heeft de KNVB duidelijk gemaakt hoe het toernooi verder gaat. De teams die in de eerste ronde tegen een amateurclub zouden spelen gaan door naar de volgende ronde, terwijl er tijdens de loting van aanstaande zaterdag negen ploegen 'vrijgeloot' worden, zij gaan zonder te spelen door.

Dat bevestigt de KNVB in een officieel statement. Aanstaande zaterdag wordt er geloot voor de tweede ronde van het toernooi. 23 profclubs gaan in de koker: de elf winnende teams in de eerste ronde, de acht profclubs die nog tegen een amateurclub hadden moeten spelen en de clubs die vanwege Europese verplichtingen pas in de tweede ronde in zouden stromen (Ajax, AZ, Feyenoord en PSV).

Bij de loting van zaterdag is er een oneven aantal team en voor een volledige tweede ronde zijn er simpelweg te weinig clubs die uit mogen komen in het bekertoernooi. Daarom heeft de KNVB besloten dat negen clubs zonder te spelen doorgaan naar de achtste finales. Tijdens de loting worden er zeven wedstrijden gevormd en worden er negen clubs 'vrijgeloot'.

Hierbij wordt er geen onderscheid gemaakt. Het is niet zo dat clubs die uitkomen in Europa sowieso vrijgeloot worden.