Flinke dreun voor Cambuur: stekker uit plannen voor nieuw stadion getrokken

Flinke dreun voor Cambuur: stekker uit plannen voor nieuw stadion getrokken

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 21:11wo 18-11-2020 om 21:11

Een tegenvaller voor SC Cambuur: de plannen om over twee jaar naar een nieuw stadion te verhuizen zijn in het water gevallen. De projectontwikkelaar, Wyckerveste, heeft zich teruggetrokken uit de plannen.

Wyckerveste heeft te weinig huurders kunnen vinden voor het stadiongebied. De zogenaamde 'businesscase' is hierdoor niet meer haalbaar, zo heeft de projectontwikkelaar aan de club uit Friesland laten weten. "Dat er al langer wat spanningen waren rond het project is voor niemand nieuw", geeft een teleurgestelde Cambuur-directeur Ard de Graaf aan in gesprek met Voetbal International. "Maar dit is een heel grote teleurstelling. Het komt niet compleet uit de lucht vallen, maar dat maakt de dreun niet minder groot."

Cambuur zou in 2022/2023 naar het nieuwe stadion verhuizen, maar dat gaat niet door. De gemeente was zelfs al begonnen met de voorbereidingen voor de bouw. "Het heeft ons in 2020 al niet heel erg meegezeten, dit kon er nog wel bij", doelt De Graaf op de misgelopen promotie naar de Eredivisie vanwege de uitbraak van het coronavirus.

'We kunnen verder'
De Graaf blijft hopen dat er toch nog een doorbraak gaat komen, zodat het nieuwe stadion er kan komen. "Afstel is het slechtste scenario, maar we hopen dat het slechts uitstel wordt", vervolgt de directeur. "Met al het voorwerk dat er ligt en de onderzoeken die gedaan zijn, zouden we gewoon verder kunnen."

"En de situatie dat we op dit moment een stadion bespelen dat profvoetbal anno 2020-onwaardig is. Dan heb ik het nog niet eens over de technische staat van het bouwwerk. Er zal met lapmiddelen wel iets aan gedaan kunnen worden, maar vroeg of laat kan het gewoon niet meer. Dat nieuwe stadion zal er een keer moeten komen", sluit De Graaf af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws