FOX Sports maakt plaats in Nederland: ESPN neemt het stokje over

FOX Sports maakt plaats in Nederland: ESPN neemt het stokje over

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 08:12di 01-12-2020 om 08:12

Laatste update: dinsdag 1 december 2020 om 08:18di 01-12-2020 om 08:18

FOX Sports verdwijnt na 2020 van de televisie in Nederland. De zender, waarop onder meer alle wedstrijden uit de Eredivisie uitgezonden worden, wordt per 1 januari 2021 vervangen door ESPN.

De naamsverandering is een gevolg van de overname door Disney. Voor de Nederlandse televisiekijker verandert verder niets, benadrukt de zender. 'De vertrouwde competities en programma's die nu te zien zijn op FOX Sports blijven vanaf 1 januari te zien onder de nieuwe naam ESPN. Onder hetzelfde knopje op de afstandsbediening en met dezelfde presentatoren, analisten, verslaggevers en commentatoren.'

"Dat we nu met onze Nederlandse zenders aansluiten bij de wereldwijde ESPN-familie, verspreid over meer dan 60 landen en 7 continenten, biedt weer volop nieuwe kansen om verder te groeien", zegt Frank Rutten, directeur Eredivisie Media & Marketing (EMM). Hij rept van een nieuwe mijlpaal in de twaalfjarige historie van EMM, doelend op de lancering van Eredivisie Live in 2008. "Met toegang tot het rijkelijk gevulde ESPN-filmarchief en het internationale nieuwsnetwerk van ESPN kunnen we de sportliefhebbers in Nederland nog beter bedienen, zowel op tv als online."

Marco de Ruiter, die met Rutten zetelt in de directie van EMM, roemt de 'hoge kwaliteitstandaard van live sportverslaggeving' van ESPN. "Bovenal is ESPN befaamd om zijn storytelling, zowel in live registraties als in originele programmering. Met een indrukwekkende collectie van prijswinnende sportfilms en documentaires als resultaat", verwijst hij naar 'The Last Dance' (Michael Jordan & The Chicago Bulls), 'Lance' (Lance Armstrong) 'Be Water' (Bruce Lee) en 'The Life and Trials of Oscar Pistorius'.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws