Newcastle United getroffen door corona, eerste afgelaste Premier League-duel feit

Newcastle United getroffen door corona, eerste afgelaste Premier League-duel feit

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 18:24di 01-12-2020 om 18:24

Laatste update: dinsdag 1 december 2020 om 18:32di 01-12-2020 om 18:32

De wedstrijd tussen Newcastle United en Aston Villa is het eerste Premier League-duel ooit dat is uitgesteld door een corona-uitbraak. Er zijn namelijk meerdere spelers binnen de selectie van Newcastle besmet met het virus.

Dit maakt de Premier League via haar officiële kanalen bekend. Newcastle heeft het verzoek bij de Premier League neergeled om de wedstrijd uit te stellen. Dit na een grote toename van het aantal corona-gevallen binnen de club. De trainingsfaciliteiten van Newcastle moeten hierdoor tot woensdag gesloten blijven, waardoor de ploeg niet in staat is zich goed en veilig voor te bereiden op de wedstrijd.

Afgelopen vrijdag moest Newcastle het in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Crystal Palace al stellen zonder Isaac Hayden, Emil Krafth, Jamal Lascelles, Andy Carroll en Allan Saint-Maximin. Naar alle waarschijnlijkheid was het vijftal besmet met het virus, al heeft Newcastle geen officiële reden gegeven voor hun absentie.

De wedstrijd tussen Villa en Newcastle zou eigenlijk vrijdag plaatsvinden. Een nieuwe datum voor het treffen is nog niet ingepland. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws