FC Utrecht laat twee punten liggen tegen stug ADO na domme rode kaart Dalmau

06-12-2020 16:26 Laatste update: 16:56
67

FC Utrecht heeft zondag voor de derde keer (!) op rij met 1-1 gelijkgespeeld in de Eredivisie. De ploeg van René Hake maakte het zichzelf na rust knap lastig door een rode kaart van spits Adrián Dalmau. De Domstedelingen stonden toen nog met 1-0 voor, maar ADO Den Haag kwam vlak voor tijd toch nog langszij.

ADO, dat op 3 oktober voor het laatst won in de Eredivisie (2-1 zege op VVV-Venlo), begon met Ricardo Kishna in de basis. René Hake sleutelde na het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord vorig week niet aan zijn elftal en koos voor dezelfde elf namen tegen de club uit de Hofstad.

In de eerste helft had de thuisploeg een licht overwicht en kreeg het kansen op de openingsgoal. Mimoun Mahi en Gyrano Kerk wisten echter beide de bal niet achter ADO-doelman Luuk Koopmans te krijgen. De bezoekers werden, op een kleine kans van Vincento Besuijen na, totaal niet gevaarlijk in het eerste bedrijf. De ploeg van Ruud Brood beperkte zich tot tegenhouden en had daar de handen meer dan vol aan.

Vlak na rust zette Justin Hoogma de formatie van René Hake op voorsprong. Na een compleet mislukt schot van Mark van der Maarel bevond de centrale verdediger van Utrecht zich ineens in een een-op-een-situatie met Koopmans. Hoogma bleef kalm en tekende voor de 1-0 in de Galgenwaard. Na de openingsgoal wist FC Utrecht niet door te pakken en bleef het slordig in aanvallend opzicht.

Na ruim uur spelen kreeg Utrecht-spits Dalmau zijn tweede gele kaart van de wedstrijd van scheidsrechter Sander van der Eijk. Met een man meer drong ADO aan, maar de ploeg van Brood wist moeizaam tot grote mogelijkheden te komen. Utrecht. In de absolute slotfase gaf ADO nog wat extra gas, wat resulteerde in de gelijkmaker. Michiel Kramer tikte bij de eerste paal prima binnen, na een strakke voorzet van Kees de Boer. Direct na de late gelijkmaker schakelde ADO een tandje bij in de hoop een zege mee te nemen uit de Galgenwaard.

Utrecht hield echter, zij het met moeite, stand en dus deelden FC Utrecht en ADO de punten. Utrecht blijft steken op plaats tien, ADO pakt een punt maar blijft voorlopig hangen in de degradatiezone. De ploeg van Brood blijft zeventiende, maar loopt wel één punt weg van de hekkensluiter in de Eredivisie, FC Emmen.