Sollicitatie voor Oranje: 'Niet veel Nederlandse spitsen hebben meer gescoord'

Sollicitatie voor Oranje: 'Niet veel Nederlandse spitsen hebben meer gescoord'

07-12-2020 07:51 Laatste update: 07:59
49

Wout Weghorst blijft hopen op een uitverkiezing voor het Nederlands elftal. De spits van Vfl Wolfsburg maakte afgelopen weekend tegen 1.FC Köln zijn veertigste doelpunt in de Bundesliga namens VfL Wolfsburg.  De oud-spits van AZ tekende vlak na rust voor de 2-2, wat alweer zijn zevende treffer van het huidige Bundesliga-seizoen betekende.

Weghorst kan zijn goede vorm wel verklaren. "In het begin was het even zoeken dit seizoen, maar inmiddels weten we elkaar voorin goed te vinden. Ik vind zelf dat ik sterker ben geworden. Zowel fysiek als mentaal. Ik ben met name ook rustiger geworden", stelt de spits tegenover De Telegraaf.

De lange aanvalsleider hoopt met VfL Wolfsburg dit jaar opnieuw Europees voetbal te bemachtigen, nadat de Duitse club dit seizoen in de play-offs uitgeschakeld werd door het Griekse AEK Athene. "Misschien lukt het om iets hoger te eindigen dan vorig jaar. Voor de ploegen bovenin is het heel zwaar door het grote aantal wedstrijden. Misschien is daar voor ons iets te halen."

Ondanks zijn vele doelpunten deden Ronald Koeman en Frank de Boer dit jaar nog geen beroep op Weghorst. "Ik denk dat er in Europa niet veel Nederlandse spitsen zijn die meer hebben gescoord dan ik de afgelopen jaren. Meer kan ik er niet aan doen."

"Uiteindelijk is het aan de bondscoach om de beslissing te nemen. Het enige wat ik kan doen is zo goed mogelijk presteren. Hopelijk leidt het weer tot een uitnodiging."