'Emotiemanagement' van 'gigantisch gepiepeld' AZ: 'Een verkeerde beslissing'

'Emotiemanagement' van 'gigantisch gepiepeld' AZ: 'Een verkeerde beslissing'

07-12-2020 08:07
100

De AZ-directie heeft een 'verkeerde beslissing' genomen door Arne Slot weg te sturen. Dat stelt Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen bij Studio Voetbal. Volgens hem is er sprake van emotiemanagement.

Slot werd zaterdagochtend op staande voet ontslagen door AZ, nadat bleek dat hij in gesprek is met Feyenoord. "Ze voelen zich gigantisch gepiepeld dat het op deze manier gegaan is", zegt Jansen over de AZ-directie.

"Het is emotiemanagement. Het is een verkeerde beslissing, dit in zo'n belangrijke week die je voor de boeg hebt. Het aandeel van Slot in het succes van AZ is groot. En dan speel je donderdag om te overwinteren, dan kun je daar op een betere manier uitkomen dan dat het op deze manier is gegaan."

Pierre van Hooijdonk begrijpt technisch directeur Max Huiberts en algemeen directeur Robert Eenhoorn wel. Dat Slot zweeg, is volgens de analist het grootste probleem. "Ik denk dat daar de pijn zit. Dat heeft Slot niet goed gedaan. Hij had tegen AZ moeten vertellen dat Feyenoord hem gepolst heeft om een afspraak te maken."