Gebroeders Van de Kerkhof vol onbegrip: 'Die kan altijd beslissend voor je zijn'

Gebroeders Van de Kerkhof vol onbegrip: 'Die kan altijd beslissend voor je zijn'

07-12-2020 10:00 Laatste update: 10:32
62

Willy en René van de Kerkhof hebben vol onbegrip gekeken naar de wissels die PSV-trainer Roger Schmidt doorvoerde tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen (2-2). De clubiconen balen stevig van het gelijkspel.

"De trainer moet spelers laten staan tot ze erbij neervallen en dan pas wisselen", zegt René van de Kerkhof maandagochtend tegen Omroep Brabant. Ook broer Willy snapt niet dat Schmidt Mohamed Ihattaren, Philipp Max, Cody Gakpo, Donyell Malen en Mario Götze vroegtijdig naar de kant haalde.

"Je laat je beste spelers toch staan? Vooral je essentiële spelers. Zij kunnen het verschil maken." Willy neemt Malen als voorbeeld, die in de 78e minuut gewisseld werd. "Die kan altijd met één actie beslissend zijn."

Het verschil qua niveau tussen de eerste en de tweede helft viel de gebroeders van de Kerkhof eveneens op. "Het gebeurt elke keer", vindt Willy. "Zo ook tegen Granada. Misschien is het iets conditioneels." De broers zagen PSV een voorsprong weggeven en in de blessuretijd nog een puntje mee nemen uit Heerenveen.

"Helaas", sipt Willy. "Anders hadden we nu tweede gestaan op een punt van Ajax." PSV bekleedt momenteel de derde plaats op de ranglijst. De club uit Eindhoven staat één punt achter het goed presterende Vitesse.