Tevredenheid bij FC Utrecht ondanks verlies van ruim vijf miljoen euro

Tevredenheid bij FC Utrecht ondanks verlies van ruim vijf miljoen euro

08-12-2020 15:45
50

FC Utrecht heeft over het seizoen 2019/2020 een verlies van ruim vijf miljoen euro geleden. Toch is er in de Domstad optimisme over de financiële cijfers.

Zo boekte FC Utrecht een vergelijkbare omzet als een jaar eerder. De opbrengsten bedroegen 20,1 miljoen euro, tegenover 20,2 miljoen euro een jaar eerder. Vorig jaar stond het verlies op 3,4 miljoen euro.

Volgens de club was een negatief resultaat begroot en is het verlies minder groot dan gedacht, ondanks de gevolgen van de coronapandemie. Dat komt omdat veel seizoenkaarthouders, businessleden, sponsors en partners afzagen van compensatie. Ook maakte Utrecht gebruik van de NOW-regeling en werd een akkoord over een salariskorting bereikt met de spelers en staf.

Bovendien heeft FC Utrecht nu een positief eigen vermogen. "De nieuwe aandeelhouders hebben geld gestoken in de club, omdat zij geloof en vertrouwen hebben in de groeiplannen van FC Utrecht", legt financieel directeur Edo Keuning uit. "Dat heeft ertoe geleid dat het eigen vermogen van -7,8 miljoen euro is gegroeid naar een positief eigen vermogen van 67.000 euro."

Het transferresultaat van FC Utrecht bedraagt 3,6 miljoen euro. Die opbrengst zal volgend jaar hoger zijn doordat de overstap van Sean Klaiber naar Ajax voor ongeveer 4,5 miljoen nu nog niet is meegenomen. "De omzet, lage kosten en transferopbrengsten hebben ertoe geleid dat we betere resultaten hebben geboekt dan begroot. Wij hebben veel vertrouwen in de financiële basis van FC Utrecht en het resultaat van het komend seizoen", aldus Keuning.

FC Utrecht wil in 2025 zijn doorgegroeid naar een operationeel verlies van drie miljoen euro per boekjaar en een positief nettoresultaat. Ook volgend jaar verwacht de club dus een verlies te lijden.