FC Twente pakt door: succesvolle Jans en Streuer plakken er een jaar aan vast

FC Twente pakt door: succesvolle Jans en Streuer plakken er een jaar aan vast

10-12-2020 09:54 Laatste update: 09:59
52

Verrassend nieuws uit Enschede: trainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer zijn ook volgend seizoen actief bij FC Twente. De twee hebben hun contract met een seizoen verlengd, tot de zomer van 2022.

Jans en Streuer stapten afgelopen zomer in bij Twente. In korte tijd wisten ze de uitgeklede selectie naar hun hand te zetten. Na elf speelronden in de Eredivisie staat de Enschedese club op een verrassende vijfde plaats. Zaterdag was de ploeg van Jans nog met 1-2 te sterk voor Ajax in de Johan Cruijff Arena.

"De club en ik waren er snel uit over de verlenging van het contract", reageert Streuer, die aanvankelijk één jaar als tussenpaus zou dienen na het vertrek van Ted van Leeuwen. "Vanaf de eerste dag dat ik bij FC Twente actief ben, heb ik het reuze naar mijn zin. De samenwerking met Ron Jans en zijn staf en de directie is heel goed, de lijnen zijn kort. Bovendien tref ik in De Grolsch Veste een team aan van gedreven en betrokken medewerkers. Dat is fijn werken."

"Aan het begin van het seizoen waren er maar een paar spelers, waaronder vier keepers", verduidelijkt Streuer. "In korte tijd hebben we een selectie neer kunnen zetten die het op dit moment prima doet in de Eredivisie. Dat is een groot compliment aan Ron Jans en zijn staf. Uiteraard ben je in deze functie ook alweer bezig voor het komende seizoen. Er zijn nog vele vraagtekens en onzekerheden, want er zullen ongetwijfeld weer spelers vertrekken. Dat is echter ook een mooie uitdaging en daar wil ik graag bij betrokken blijven."

Ook Jans is in zijn nopjes met de contractverlenging. "Toen ik in de zomer binnenkwam bij FC Twente zag ik het als een prachtige uitdaging om de club, samen met de nieuwe staf, weer perspectief te bieden. Ik dacht dit is een mooie klus, dit gaan we doen. Ik heb van die beslissing nog geen moment spijt gehad. Het is heerlijk werken met deze staf. Vanaf de eerste dag geniet ik met volle teugen, zoals ik ook geniet van het contact met de spelers."

"We hebben echt een geweldige groep", aldus de trainer. "Er zijn veel nieuwe jongens gekomen, waaronder vier jongens uit de academie. Er is een goede mix. Er zit enorm veel drive en plezier in het team. Er kan nog genoeg beter, maar het is echt fijn werken bij FC Twente. Op het verzoek of ik wilde blijven heb ik dan ook niet lang na hoeven te denken. Ik heb met alle plezier mijn contract tot eind volgend seizoen verlengd. Gelukkig heeft Jan Streuer dat ook gedaan, want onze samenwerking is optimaal."