SPORT spiegelt oude Oranje-maatjes aan elkaar: 'Koeman zoekt Rijkaard-formule'

SPORT spiegelt oude Oranje-maatjes aan elkaar: 'Koeman zoekt Rijkaard-formule'

10-12-2020 14:16
12

DIario SPORT vergelijkt de start van Ronald Koeman bij FC Barcelona met de eerste maanden van zijn oude Oranje-maatje Frank Rijkaard in Camp Nou. Ook in het najaar van 2003 ging het allesbehalve gesmeerd bij FC Barcelona, dat echter een succesvolle tijd tegemoet zou gaan onder Rijkaard.

Het huidige Barça staat negende in de Primera División, maar begin 2004 kwam men zelfs niet verder dan een twaalfde plek. Edgar David kwam halverwege het seizoen naar Camp Nou, waarna de weg naar boven werd ingezet. Uiteindelijk eindigde men als tweede, op vijf punten van kampioen Valencia. Rijkaard bleef tot 2008 in het zadel en pakte twee landstitels en één Champions League-zege.

Wedden

Meer odds

SPORT ziet gelijkenissen met het Barça van nu en dat van 2003. Ook Rijkaard – die regelmatig samen met Koeman centraal achterin stond bij Oranje – moest bouwen aan een nieuw Barça: de club nam na zijn eerste seizoen afscheid van oudgedienden als Phillip Cocu, Marc Overmars en Patrick Kluivert, terwijl spelers als Ronaldinho, Samuel Eto'o, Rafael Márquez, Deco, Andrés Iniesta én Lionel Messi werden ingepast: het was het begin van een bloeiperiode voor Barça.

Nu lonkt juist het einde van het tijdperk-Messi, waardoor Barça aan een nieuwe succesploeg moet bouwen. SPORT stelt dan ook dat Koeman op zoek is naar een 'Rijkaard-formule': de momenteel clubloze trainer beleefde ook zeer moeizame eerste maanden, maar kreeg de boel uiteindelijk op de rit en werd uiteindelijk één van de meest succesvolle trainers in de clubgeschiedenis.